Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Brexit може збільшити кількість вкрай бідного населення в світі на 1,7 млн осіб, - дослідження

Brexit може спричинити збільшення кількості вкрай бідного населення в світі на 1,7 мільйона осіб. Найбільше може постраждати Камбоджа.

Про це свідчать дані, оприлюднені Німецьким інститутом розвитку, передає Громадське.

Автори моделювання зазначають, що економічний вплив Brexit прискіпливо вивчали для Європи та для самої Великої Британії, але його вплив недооцінений для решти світу, особливо для найменш розвинених країн зі списку Everything but Arms.

Після Brexit британський ринок може стати недосяжним для таких країн. Як зазначають автори дослідження, найбільше може постраждати Камбоджа, адже 7,7% експорту цієї країни йде до Великої Британії.

Водночас прогноз не враховує додаткові наслідки, зокрема від знецінення фунта стерлінгів, зменшення фінансової допомоги, інвестицій тощо.

15 січня депутати парламенту Великої Британії відхилили угоду про вихід країни з Європейського Союзу, на якій наполягала прем'єр-міністерка Тереза Мей. Відтак Сполучене Королівство або залишить ЄС без угоди, або відтермінує Brexit, або домовлятиметься про нову угоду чи нові умови виходу.

Міністр з питань Brexit заявляв, що уряд Британії не має наміру відтерміновувати вихід з ЄС.

Нагадаємо, голосування щодо умов Brexit у британському парламенті повинне було відбутися 11 грудня, однак Мей сказала, що голосування відкладається. Вона вирішила відкласти остаточне голосування, адже серед депутатів не було достатньої підтримки положень угоди про вихід з ЄС.

Головним каменем спотикання тоді стало питання про те, як виглядатиме єдиний сухопутний кордон Великої Британії з ЄС, між Північною Ірландією та республікою Ірландія.

У своєму виступі у парламенті Тереза Мей заявила, що вестиме перемовини з ЄС щодо змін до угоди. У Брюсселі наполягають: нинішній варіант угоди ― єдиний можливий. 

Раніше Європейський суд вирішив, що Британія зможе розірвати угоду з ЄС про Brexit в односторонньому порядку, і вона не потребуватиме згоди 27-х країн.

25 листопада країни ЄС ухвалили угоду з Британією про Brexit. Напередодні саміту прем’єрка Британії написала лист до народу, в якому закликала підтримати Brexit.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ