Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бродівська «Свобода» виступила проти нових заступників міського голови

19 листопада 2015 року на першій сесії Бродівської міської ради нового скликання фракція ВО «Свобода» виступила проти обрання Олександра Єлиневського та Романа Сподарика на посади заступників міського голови Бродів. Свободівці заявили, що призначення таких одіозних осіб на ключові посади – це потурання кумівству, корупційним схемам та іншим рудиментам старої системи, повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Як йдеться у заяві фракції, виголошеній на сесії, О. Єлиневський заплямував свою репутацію тісною співпрацею зі злочинним режимом Януковича.

«Відомо, що на місцевих виборах 2010 року він був кандидатом в депутати міської ради від Партії регіонів. Більше того, він був свого роду «обличчям» бродівських регіоналів, адже йшов у першій репрезентаційній п’ятірці списку.

Окрім цього, за Єлиневським є ознаки зловживань, зокрема у земельній сфері. Усі ви пам’ятаєте скандальне рішення виконавчого комітету Бродівської міської ради від 19.08.2014 року №277 «Про затвердження паспортів прив’язки та надання дозволів на встановлення тимчасових споруд на вул. Замковій в м. Бродах», яке в суді оскаржує прокуратура Бродівського району, оскільки йдеться про порушення ст. 116 Земельного кодексу України та інших законів. У переліку осіб, яким надано дозвіл на встановлення тимчасових споруд, передбачених для закладів сфери послуг, є зокрема й невістка Єлиневського. 

Ми також категорично проти призначення заступником Романа Сподарика, який (і це не є для нашого невеликого міста таємницею) є сватом міського голови А. Белея. Звичайно, чинне законодавство не передбачає, що заступником голови не можна призначати власного свата. Але з боку міського голови просто аморально призначати заступником свого близького родича. Кожному зрозуміло, що таке партнерство може супроводжуватися корупційними ризиками та спокусами.  Зрештою, невже нема гідних людей, які не належали б до «мерської сім’ї»?

Зважаючи на вищезазначене, фракція заявляє, що не підтримуватиме на посади заступників кандидатури Єлиневського і Сподарика, оскільки ми проти потурання кумівству, корупційним схемам та іншим рудиментам старої системи в нашій міській раді та нашому місті», - йдеться в заяві.

Однак більшість депутатів проголосували за кандидатури заступників.  

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ