Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бродяжництво дітей-ромів – проблема не лише Львівської області, а й всієї України – Володимир Лис

За 2006 рік служба у справах неповнолітніх при ЛОДА провела 300 рейдів, під час яких було виявлено 35 безпритульних дітей, схильних до бродяжництва. Повідомив сьогодні, 14 червня, під час прес-конференції начальник служби у справах неповнолітніх при ЛОДА Володимир Лис. За його словами, найбільша проблема виникає з дітьми-вихідцями із Закарпаття. Облікувати їх через постійну хаотичну міграцію неможливо. Коли ж дітей-ромів затримують, то їх нема куди подіти:
„Тримати їх у приймачах-розподільниках заборонено законодавством, відправляти до дитячих притулків немає змісту, бо вони звідти тікають, і до того ж нищать майно цих установ та негативно впливають на інших дітей”, – сказав сьогодні під час прес-конференції начальник відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх УМВС України у Львівській області Ігор Турчин. На його думку, потрібно, щоб у приймачах-розподільниках, як і раніше, дозволили тримати не лише осіб, що вчинили злочини, а й тих, кого затримано за бродяжництво.
Інший аспект проблеми бродяжництва дітей-ромів полягає у тому, що вони є національною меншиною в Україні, тож за будь-якого тиску на них одразу реагують міжнародні установи.
„Це проблема не лише Львівської області, а цілої України. І вирішувати її очевидно потрібно на вищому рівні. Ми ж намагаємося робити все можливе, навіть зустрічалися з циганськими баронами. На певний час ситуація поліпшилась, але кардинальних змін не відбулося. Роми стверджують, що бродяжництво це їх життя. Чи не єдиний виняток – циганський барон з Дрогобича, який мріє організувати школу для ромів”, – розповів журналістам Володимир Лис.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ