Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Британія, Німеччина та ще 18 країн у ПАРЄ підписалися проти повернення делегації Росії

Представники 20 країн-членів Ради Європи підписали декларацію "На захист цінностей і авторитету Ради Європи" проти повернення делегації Росії до ПАРЄ без виконання резолюцій Асамблеї. Про це повідомив у Facebook нардеп від БПП голова постійної делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Будь-яка спроба повернути Росію до Асамблеї без реалізації резолюцій, ухвалених у відповідь на російську агресію проти України, зруйнуватиму інституційну довіру до ПАРЄ. Це спричинить ефект доміно. Ми закликаємо всіх членів Асамблеї зробити все можливе, щоб зупинити цей сценарій і зберегти авторитет ПАРЄ і захистити наші спільні цінності". - йдеться в декларації.

Документ підписали представники Данії, Естонії, Грузії, Німеччини, Ірландії, Латвії, Литви, Люксембурга, Мальти, Молдови, Нідерландів, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції, Великої Британії, України та Словаччини.

"Ми підтверджуємо, що ПАРЄ є невід'ємною частиною Ради Європи та одним із її статутних органів. Його рішення залишаються потужним інструментом у захисті прав людини, демократії та верховенства права", - наголосили підписанти.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ