Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Британські фахівці у Львові консультували дітей, хворих на муковісцидоз

З 4 по 8 липня 2011 року у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відбулось ряд заходів в рамках співпраці з спеціалістами Центру і Royal Brompton Hospital (м. Лондон, Англія) та Child Health International (м. Лондон, Англія) в сфері надання допомоги дітям, хворим на муковісцидоз (МВ), повідомила прес-служба головного управління охорони здоров’я Kьвівської ОДА.

Зокрема, було проведено понад 60 консультацій дітей, хворих на МВ та навчання батьків, які мають дітей, хворих на МВ, із різних регіонів України (Західні області, м. Київ, м. Житомир, м. Луганськ, АР Крим) за участю пульмонолога Марка Розенталя, дієтолога Мері Джурд та фізіотерапевта Емми Діксон.

Також відбулось вивчення методик фізіотерапії у лікуванні дітей, хворих на МВ, тренінги з членами Всеукраїнської асоціації дітей, хворих на МВ, тренінги для медсестер, націлені на удосконалення навиків догляду дітей, хворих на МВ, Українсько-Англійська науково-практична конференція «Актуальні проблеми діагностики, лікування та моніторингу хворих на МВ», 06.07.2011 р.

Співпраця англійських та українських фахівців у контексті актуальних проблем лікування та діагностики МВ широко висвітлювалась телерадіоканалами.

Довідка:

Муковісцидоз (МВ) – це найбільш поширене моногенне спадкове захворювання з аутосомно-рецесивним типом успадкування, яке можна охарактеризувати як універсальну екзокринопатію. Основними проявами МВ є: хронічний обструктивний процес в дихальних шляхах, що супроводжується рекурентною бактеріальною інфекцією, порушення травної системи з недостатністю екзокринної функції підшлункової залози, підвищений вміст електролітів в потовій рідині та обструктивна азооспермія у чоловіків, що обумовлена вродженою агенезією сім’явиносних протоків.

В Україні частота муковісцидозу становить 1 на 2300 новонароджених, тобто, кожний рік народжується 250-300 хворих дітей. У світі щороку реєструють більш 45000 випадків муковісцидозу у дітей. Частота носіїв гена муковісцидозу – 3-4%. Всього на земній кулі біля 275 млн. людей-носіїв цього гена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ