Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Брюссель відклав рішення щодо переговорів про членство Північної Македонії та Албанії у ЄС

Європейський союз відклав рішення про те, чи варто розпочинати переговори про вступ Північної Македонією та Албанії в ЄС, до кінця цього року.

Європейська Рада зробила відповідну заяву 18 червня після зустрічі європейських міністрів закордонних справ у Люксембурзі. У висновках зустрічі йдеться, що рада повернеться до цього питання не пізніше жовтня 2019 року.

«Впевнений, що у жовтні ми отримаємо зелене світло. На кону – наша колективна довіра, наші стимули і важелі для жорстких реформ у всьому регіоні», – заявив комісар з питань розширення ЄС Йоганнес Ган.

На тлі спротиву з боку деяких членів блоку щодо розширення, зокрема Франції та Нідерландів, лідери Північної Македонії та Албанії заявили, що їхні країни виконали реформи на вимогу Брюсселя.

Прем’єр-міністр Північної Македонії Зоран Заєв заявив, що затримка в переговорах із ЄС може призвести до повалення його уряду і дозволити антиєвропейським силам прийти до влади. Прем’єр-міністр Албанії Еді Рама сказав, що довіра до європейського блоку буде підірвана, якщо він не виконає свої обіцянки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ