Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Буде абсурдно, якщо коаліція, яка домоглася розблокування роботи Ради, тепер сама її ж і заблокує — Ярослав Кендзьор

Народний депутат України Ярослав Кендзьор має намір проголосувати за постанову парламенту про проведення позачергових виборів Київської міської ради. Про це Кендзьор повідомив у коментарі «Гал-info».
Щодо заяви лідера БЮТу, прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо заблокування роботи парламенту він зазначив: «Мені невідомо, чи є узгоджена позиція демократичної коаліції про блокування роботи Ради. О 18 годині відбудеться засідання двох фракцій: БЮТу та НУНСу, де розглядатиметься і це питання. Хочу зазначити, що перш ніж робити таку заяву, Юлії Тимошенко треба було зініціювати зустріч із усією демократичною коаліцією, своєю фракцією та «Нашою Україною — Народною самообороною», де обговорити це питання, а не просто виходити на прес-конференцію і ультимативно говорити про це. Її аргумент – посилання на текст коаліційної угоди, де ми обіцяли проведення виборів зокрема у Києві та Харкові. Ні, це не є аргументом, натомість на прес-конференції вона ультимативно говорить, що якщо не буде проголосовано, то немає коаліції і так далі. Така її поведінка відбиває будь-яке бажання співпраці, до речі, така поведінка є як з боку кабінету Міністрів України, так і з боку Президента України. Невже буде гарно, що як тільки ми розблокували Раду від комуністів та Партії регіонів, то тепер їх достойно замінить Блок Юлії Тимошенко?», — каже Кендзьор.
 За його словами, також сьогодні відбулася щопонеділкова зустріч прем’єра, Президента та спікера «і можливо там про це також і домовляться». «Буде абсурдно, щоб коаліція, яка донедавного часу намагалася розблокувати роботу Ради, тепер сама її ж і заблокує. Принаймні, частина коаліції. Зрештою, постанову про проведення виборів можна прийняти і не завтра, а скажімо, протягом тижня», — додав Кендзьор.
Нагадаємо, вчора на прес-конференції у Києві прем’єр Тимошенко повідомила про те, що якщо завтра у парламенті не буде першим питанням порядку денного поставлена постанова про призначення дострокових виборів мера Києва та Київської міської ради, то БЮТ заблокує роботу Ради.
Сьогодні ж стало відомо, що НУНС вимагає від фракції БЮТ розглянути завтра на засіданні Верховної Ради першим питанням відміну депутатської недоторканності і президентський законопроект про Кабмін. Після цього НУНС пропонує розглянути питання про перевибори мера Києва. Про це сьогодні журналістам заявив лідер фракції НУНС В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба Блоку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ