Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Буде великий гріх, якщо ІНП не буде ефективно працювати, – Іван Самотос

«Створення Інституту національної пам’яті зараз дуже вчасне», – зазначає голова Ліги творчих спілок Львівщини Іван Самотос. За його словами, подібні організації створювались уже неодноразово, але не було, на жаль, результатів їхньої роботи.
 «Тепер є ініціатива від самого Віктора Ющенка, і буде великим гріхом, якщо не буде результатів роботи Інституту національної пам’яті. Ліга творчих спілок Львівщини підготувала угоду співпраці зі Львівською обласною державною адміністрацією для визначення спільних дій з метою відновлення національних пам’яток держави. Я вдячний за підтримку голові ЛОДА Петру Олійнику, який шукає приміщення для працівників ІНП, проте головною підтримкою є моральна підтримка, а не матеріальна, і це головне», – зазначає голова Ліги творчих спілок Львівщини Іван Самотос.
 На першому робочому засіданні Інституту національної пам’яті голова ЛОДА Петро Олійник зазначив, що головними завданнями громадської організації ІНП є відновлення пам’ятників УПА і УГА на території Польщі, створення і масове поширення документальних фільмів і книг, зібрання свідчень очевидців подій 40-х років на Львівщині, а також створення студентських груп, які будуть збирати свідчення очевидців. «Треба знайти людей, які вміють цим займатись», – зазначив Петро Олійник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ