Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будемо забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі - Шкарлет

Діти мають навчатися в повноформатному режимі та здобувати якісну освіту. Однак ситуація складна, тому формат навчання залежатиме від ситуації з поширенням коронавірусної інфекції (COVID-19). Таку позицію висловив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Телеграм-каналі в середу, 21 жовтня 2020 року, передають у пресслужбі МОН.

«Ми спільно з МОЗ (Міністерством охорони здоров’я – ред.) будемо забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі (після канікул), а 5-11 класів – залежно від епідемічного рівня: у змішаному або дистанційному форматах», – зауважив очільник МОН.

На його думку, ситуація складна і вимагає відповідальності кожного громадянина. 

«Ми обов’язково повернемося до звичного життя. Це відбудеться швидше за умови неухильного дотримання карантинних рекомендацій МОЗ», – висловив сподівання Сергій Шкарлет.

Наразі фахівцями Міністерства освіти і науки України та педагогічними працівниками навчальних закладів напрацьовано багато матеріалів для надання якісної освіти в умовах карантинних заходів. Вчителі, за словами очільника МОН, більшою мірою готові до роботи дистанційно. 

«Ми розраховуємо на найкращий сценарій, але продовжуємо готуватися до різних викликів», – наголосив Сергій Шкарлет, додавши, що повторення весняного локдауну – найгірший сценарій, якого ніхто сьогодні не хоче допустити».

Також т.в.о. Міністра освіти і науки України висловив вдячність педагогам та батькам, які долучилися до дистанційного формату навчання восени цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ