Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівельні роботи на вулиці Стецька, 9 на вимогу художника Василя Семенюка призупинено

Сьогодні Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю видала припис на призупинення будівельних робіт на вулиці Стецька, 9. Про це повідомив відділ зв’язків з громадськістю Львівської міської ради.
За словами начальника Інспекції Романа Стецьківа, це стало наслідком конфліктної ситуації, що виникла через неузгодження в документації. Йдеться, зокрема, про те, що мешканка однієї з квартир будинку № 9 на вул. Стецька веде роботи з перекриття даху. На горищі цього ж будинку розташована приватна майстерня львівського художника, члена Національної спілки художників України Василя Семенюка. Мансарда, яку зводять, затуляє одне з віконець майстерні митця.
 “Мешканка будинку Антонова розробила проект реконструкції квартири за рахунок горища і погодила його в управліннях архітектури і містобудування та охорони історичного середовища. Була отримана в письмовому вигляді і згода сусідів. Інспекція держархбудконтролю видала дозвіл на виконання будівельних робіт”, – пояснив Роман Стецьків. За його словами, мансарда зайняла все горище, за винятком майстерні. Коли дах було розкрито, до інспекції звернувся художник з проханням припинити роботи. Проте покрити горище таки дозволили через небезпеку залиття квартири опадами.
Будівельні роботи на вул. Стецька, 9 призупинено до залагодження суперечки в судовому чи добровільному порядку.
Нагадаємо, сьогодні о 8.00 Василь Семенюк розпочав голодування біля входу у Львівську міську раду, вимагаючи припинити будівництво.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ