Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Будівлі медичних закладів є спільною власністю територіальних громад Львівської області, - рішення суду

У жовтні 2018 року Львівська міська рада звернулась з позовом до Львівської обласної ради про визнання недійсними рішень обласної ради, якими було оформлено право спільної власності територіальних громад Львівської області в особі Львівської обласної ради на будівлі медичних закладів. Про це інформує пресслужба Львівської облради.
Фото - прес-служба Львівської облради.

Йдеться про приміщення закладів охорони здоров’я за адресами: вул. Коциловського, 15а, вул. О.Басараб, 2, вул.Коциловського, 30/32; вул. Комаринця, 2 а; вул. Антоновича,117; вул. Житомирська, 8 а; вул. Гіпсова, 40;  вул. Антоновича, 80; вул. Коновальця, 116; вул.Коновальця,114.

Окрім цього, Львівська міська рада домагалась в судовому порядку визнати недійсними свідоцтва про право власності на нерухоме майно та скасувати державну реєстрацію права комунальної власності.

Рішенням Господарського суду м. Києва від 6 серпня 2020 року позовні вимоги було задоволено у повному обсязі. Однак постановою Північного апеляційного господарського суду від 14 січня 2021 року рішення суду було скасовано, а у задоволені позовних вимог відмовлено повністю.

Не погодившись з висновками суду апеляційної інстанції, Львівська міська рада та Львівська обласна прокуратура подали свої касаційні скарги. 

Учора, 15 червня, Верховний Суд закрив касаційне провадження за касаційними скаргами Львівської міської ради та Львівської обласної прокуратури. 

«Вказана справа розглядалась судами тривалий час – суди постановляли різні рішення, а справа поверталась на новий судовий розгляд. Однак станом на сьогодні Верховний Суд, закривши касаційне провадження, фактично поставив крапку у цій справі – рішення Львівської обласної ради про оформлення права спільної власності територіальних громад Львівської області на будівлі медичних закладів, як і свідоцтва про право власності, є чинними»,  - зазначив заступник начальника юридичного відділу обласної ради Ярослав Гасяк. 

Варто зауважити, що 19 травня 2021 року Верховний Суд також закрив касаційне провадження у судовій справі за позовом Львівської міської ради до Львівської обласної ради, у якій міська рада просила суд визнати недійсним свідоцтво про право власності на будівлі фтизіопульмонології та скасувати державну реєстрацію права власності.

Таким чином, рішеннями судів було вкотре підтверджено, що будівлі медичних закладів є спільною власністю територіальних громад Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ