Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівлю згорілого монастиря, де була виправна колонія, передадуть громаді

Станом на сьогодні, 30 березня, будівля монастиря, де розміщувалася Сокальська виправна колонія № 47, є не придатною для подальшої експлуатації. Готується рішення про те, щоб передати цю будівлю громаді для подальшого використання безпосередньо за першопочатковим призначенням. Про це сьогодні, 30 березня, під час засідання президії Львівської обласної ради повідомив депутат ради, начальник УДДУ з питань виконання покарань у Львівській області Михайло Дзюдзь.

«Можливо, така була воля Бога, щоб ця будівля нарешті перейшла у власність громади», - додав він.

Він також додав, що зараз в області перебуває керівництво пенітенціарної служби України, яке готує постанову для перекваліфікації будівлі та передачу монастиря громаді.

На запитання, скільки треба коштів для відновлення будівлі, Дзюдзь не зміг дати відповіді і лише додав: « Будівля з 58 року використовувалася як в’язниця, де утрималося 68 довічників, тому капітальних ремонтів там не було не те що десятиліття, а, напевно століття. Приводились лише поточні ремонти.

Він також зазначив, що Львівщина може отримати ще одну пам’ятку архітектури, адже в будівлі збереглися рідкісні фрески та настінні розписи.

Нагадаємо, що 27 березня трапилася пожежа у Сокальській виправній колонії № 47, яка знаходиться в смт. Жвирка Сокальського району Львівсько області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ