Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівництво львівського стадіону відновиться завтра, – Васюник

Віце-прем'єр України Іван Васюник заявив, що з 25 лютого планується відновити повномасштабні роботи на стадіоні у Львові. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в Кабміні України, повідомив кореспондент РБК-Україна.

 

У найближчі кілька місяців львівський стадіон "буде виведений з критичної зони ризику і це означатиме, що він повністю буде готовий до липня 2011 р., як це передбачалося графіком", сказав віце-прем'єр.

 

 За словами І.Васюника, всі конфліктні питання між замовником і генпідрядником будівництва львівського стадіону вирішені. "За інформацією від замовника, яким є Львівська міська рада, а також генпідрядника, всі конфліктні питання у відносинах між цими двома структурами зняті на сьогодні", - відзначив він.

 

І.Васюник також повідомив, що уряд доручив Міністерству у справах сім'ї, молоді і спорту і Львівської ОДА проводити постійний моніторинг будівництва стадіону. 26 лютого у Львові буде проведено засідання міжвідомчої робочої групи з будівництва львівського стадіону. "Я переконаний, що вже на етапі до 30 березня об'єм проведених робіт на об'єкті буде таким, що ми можемо говорити з УЄФА про зменшення зони ризику на цьому стадіоні", - сказав він.

 

Що стосується фінансування підготовки до Євро-2012, то воно здійснюється в повному об'ємі, заявила сьогодні раніше прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. «По Львову підготовка до Євро-2012 фінансується в повному об'ємі з випередженням, так як і по інших об'єктах, по інших областях», - відзначила вона.

 

У свою чергу, президент УЄФА Мішель Платіні заявляв на початку лютого, що поки безумовно не можна сказати, чи буде Львів приймати матчі Євро-2012, оскільки ситуація з його підготовкою залишається неясною.

 

Відзначимо, напередодні генеральний підрядчик "Азовінтекс" заявив про зупинку будівництва стадіону до Євро-2012 в Львові. "Ми повністю зупинилися, через відсутність узгодженого проекту", - сказав заступник гендиректора компанії "Азовінтекс" Василь Огородник. За його словами, зараз готовність чаші стадіону складає 15-18%.

 

 Нагадаємо, вартість будівництва стадіону в Львові оцінюється в 609,582 млн грн. Фінансується проект з державного і місцевого бюджетів. У травні 2009 р. Львів і "Укрексімбанк" домовилися про викуп муніципальних облігацій Львова на суму 300 млн грн для фінансування будівництва стадіону в місті для проведення Євро-2012.

 

Проектно-будівельне підприємство "Азовінтекс" отримало підряд на будівництво стадіону в Львові в листопаді 2008 р. 1 лютого 2009 р. Львів вибрав німецьку компанію "АренаКом ГМБХ" головним розробником проекту стадіону до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. У липні 2009 року Львівська міськрада купила у компанії Alpine Bau GMBH (Австрія) проект будівництва стадіону за 3,3 млн євро.

 

Як повідомлялося, 11 грудня 2009 р. виконавський комітет УЄФА на своєму засіданні затвердив остаточний список приймаючих міст фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. З українського боку Євро-2012 приймуть Київ, Донецьк, Львів і Харків. Крім того, відповідно до рішення, фінальний матч чемпіонату відбудеться в українській столиці.

 

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ