Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Будівництво одного квадратного метра підземного автопаркінгу у Львові коштує приблизно 5 -10 тисяч євро

Будівництво одного квадратного метра підземного автопаркінгу у Львові коштує приблизно 5 -10 тисяч євро — про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Павлів. За його словами, міська рада до кінця року виставить на аукціон три земельні ділянки під підземні автопаркінги: на пл. Петрушевича, на пл. Тудора та на вул. Стефаника - вул. Коперника.
Своєю чергою президент Фонду збереження історико-архітектурної спадщини Львова Андрій Салюк відзначив, що пл. Петрушевича – найбільш вдала ділянка для підземного паркінгу, оскільки вона віддалена від історичної забудови міста. На пл. Тудора, за його словами, складні гідрогеологічні умови. Ділянка на вул. Стефаника - вул. Коперника є безпечною, вона є початком узгір’я Цитаделі, проте невідомо, як будівництво паркінгу вплине на сусідні будівлі Галереї мистецтв та бібліотеки Стефаника.
«Починати будівництво підземної автостоянки потрібно з безпечної ділянки і з апробованої техніки», — переконаний Андрій Салюк.
Він також наголосив, що не можна будувати підземного автопаркінгу в історичній території міста, яка внесена у спадщину ЮНЕСКО.
«У Голландії автопаркінги побудували нижче рівня моря, проте таке будівництво важко проводити через надзвичайно складні гідрологічні умови», — додав Андрій Салюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ