Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Будик попросив вибачення за заяву про ОБСЄ

Радник заступника міністра оборони Василь Будик попросив вибачення перед місією ОБСЄ за свою резонансну заяву. Повідомила Українська правда.

"Була озвучена моя особиста думка, і вона виявилося помилковою", - сказав він в ефірі 5 каналу у вівторок ввечері.

Раніше Будик повідомив, що 80% співробітників місії ОБСЄ, які працюють в районі Маріуполя, є громадянами Росії, багато з них - колишні співробітники спецслужб. "Я чув розмови, в яких вони називають наших солдат "укропами", - обурювався він.

"Місія ОБСЄ - це не моя парафія, в якій я повинен працювати. І розібравшись сьогодні в ситуації, я дійсно розумію, що те джерело інформації, яке мені озвучило подібну цифру - 80%... я так підозрюю, що це було просто "вкидання", і цифра 80% не відповідає дійсності..." - сказав радник в ефірі телепрограми.

"Повинен визнати, що справжні цифри не відповідають тому, що було сказано. І я не хотів критикувати... я не міг подумати, що це може бути подано таким чином, що викликало таку неприємну ситуацію. Я хотів би вибачитися перед місією ОБСЄ", - додав Будик.

В свою чергу радник глави СБУ Маркіян Лубківський висловив думку, що російська сторона працює на те, "щоб втягнути нас в критику ОБСЄ" і "показати нас країною, яка не дотримується домовленостей і ставить під сумнів мандат ОБСЄ, щоб втягнути нас у боротьбу проти авторитетної міжнародної організації".

У МЗС України вже заявили, що росіян у спостережній місії ОБСЄ на Донбасі не більше 10% і застерегли від необдуманих нападок на ОБСЄ.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ