Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Будинок на Зубрівській, який неможливо відключити від опалення, винен теплоенерго 353 тис. грн

Впродовж останніх років ЖБК-140 (вул. Зубрівська,17) накопичувало заборгованість за теплопостачання перед ЛМКП «Львівтеплоенерго». А за останні 2 роки ЛМКП «Львівтеплоенерго» взагалі не отримувало від ЖБК-140 жодних коштів за тепло. На сьогодні їхній борг (одного будинку) за теплопостачання становить 353 тис. грн, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Відповідно до умов договору про теплопостачання, укладеного між ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЖБК-140, якщо впродовж 10 днів не проводиться оплата за тепло, будинок від’єднують від теплопостачання.

 

«Оскільки даний будинок знаходиться на транзиті, тобто від’єднати його від теплопостачання немає змоги, оскільки без теплопостачання залишилися б сусідні будинки, які платять за отримані послуги, керівництво ЖБК-140 не переймалося накопиченням заборгованості. Коли ж мешканці будинку дізналися про наявний борг, то звернулися в ЛМКП «Львівтеплоенерго» для з’ясування ситуації. З’ясувалося, що мешканці справно платять за послуги з теплопостачання, однак директор ЖБК-140 не перерахувала кошти «Львівтеплоенерго». Директор ЖБК-140 подала в суд на «Львівтеплоенерго», хоча мешканці її не уповноважували вдаватися до таких дій і не знали про цю ситуацію. 5 березня мешканці ЖБК-140 провели загальні збори, перші за останні 5 років, на яких було висунуто недовіру директорці ЖБК і знято її з керівної посади. Варто на голосити, що її було обрано лише на 2 роки, відповідно термін керівництва давно закінчився. Однак директорка жодного разу, за останні 5 років не проводила зборів із мешканцями. Також мешканці проголосували за те, щоб погасити заборгованість перед ЛМКП «Львівтеплоенерго». Однак досі коштів не перераховано», – розповів начальник юридично-претензійної служби ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олег Іващук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ