Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Букіністи протестують проти ліквідації книжкового ринку біля пам’ятника Федорову

Представники ініціативної групи книжкових продавців ринку біля пам’ятника Федорову протестують проти  ліквідації ринку та перенесення його на вулицю Липинського (кінцева трамваю №6).
За словами представника ініціативної групи Ореста Кларка, продавці ринку ще 3 роки тому мали намір легалізувати ринок біля пам’ятника Федорову. Сьогодні на цю пропозицію продавців книжок ініціативна група отримала листа від управління торгівлі ЛМР, в якому зазначено, що ринок має бути ліквідований. Букіністи зверталися з офіційним листом до ЛМР, міського голови Львова та подали письмову пропозицію про упорядкування та затвердження цього місця торгівлі.
Принциповим для продавців книг є розміщення ринку на перетині туристичних шляхів у центрі міста, оскільки значна частина працівників книжкового ринку орієнтована на закордонних туристів та приїжджих зі Східної України. Варто відзначити, що на ринку працює близько 30 працівників, які щодня сплачують ринковий збір у розмірі 1,5-3 грн, залежно від асортименту продукції. Ціни на ринку в 2-3 рази нижчі, ніж у місцях централізованої торгівлі книжками.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ