Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

БУКОВИНА. „ГАЛ-INFO”. 27.11.2007. На українсько-угорському кордоні вилучено найбільшу з початку року партію контрабандних цигарок

На українсько-угорському кордоні вилучено найбільшу з початку року партію контрабандних цигарок – митники та прикордонники посту „Тиса” Чопської митниці затримали вантажівку, в якій було знайдено 288 ящиків цигарок „Прилуки”.
Як повідомили «Гал-info» в прес-службі Західної регіональної митниці, згідно товаросупровідних документів, з України на адресу однієї з угорських фірм вантажівкою „Вольво” мали прямувати вироби з деревини (днища ящиків для фруктів та овочів) вартістю понад 3 тисячі євро. Втім під час митно-прикордонного контролю вантажу виявилося, що всередині дерев’яних виробів знаходяться схованки – ніші, в яких приховувалося 288 ящиків цигарок „Прилуки” з українськими акцизними марками і зазначеною на кожній пачці ціною – 1 грн. 85 копійок. Загальна вартість контрабандних тютюнових виробів становить близько 266,4 тисячі гривень.
Як повідомляють в Західній регіональній митниці, наразі складено протокол про порушення митних правил. Тютюнові вироби вилучено до винесення судом рішення у справі. Ймовірно, що митниками буде прийнято рішення щодо порушення за даним фактом кримінальної справи.
Відповідно до ст. 201 Кримінального кодексу України, контрабанда, тобто переміщення товарів через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, вчинене у великих   розмірах,   а   також   незаконне переміщення   історичних   та   культурних   цінностей, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї та боєприпасів (крім гладкоствольної мисливської зброї та бойових припасів до неї), а так само контрабанда стратегічно важливих сировинних   товарів,   щодо   яких   законодавством   встановлено відповідні правила вивезення за межі України, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ