Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

БУКОВИНА. „ГАЛ-INFO”. 27.11.2007. «Студентом року» Чернівців стала Надія Житарюк

21 листопада в Чернівцях проведено було Конкурс «Студент року-2007» участь в якому взяли 16 переможців відбірних турів, що відбувалися на рівні кожного окремо взятого навчального закладу міста. Переможницею конкурсу стала студентка Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Надія Житарюк, повідомляє Освітній портал.
Водночас перше місце виборив студент Чернівецької державної фінансової академії Тарас Сухий, друге – студентка Буковинського державного медичного університету Ольга Крайс, третє – студентка педагогічного коледжу Марія Плантус. Крім того, приз глядацьких симпатій отримав студент медичного коледжу Степан Мацюк, а приз «Дружба» вручили студентці кооперативного економіко-правничого коледжу Аллі Гожді.
Студенти змагалися в номінаціях «Оригінальність», «Чарівність», «Презентабельність», «Діловитість», «Ерудиція», «Інтелект», «Винахідливість», «Творчість», «Дотепність» , «Талант». Серед конкурсних новинок конкурсантам було запропоновано взяти участь в конкурсі «Сучасний студент – майбутній керівник», учасникам якого було запропоновано очолити різні структури міста та за 2 хвилини в гумористичній формі розповісти про проблеми в даній структурі, шляхи їх вирішення, а також запропонувати свій план-заходів до святкування 600-ліття Чернівців. З цими завданнями найкраще справилися студент медичного коледжу Степан Мацюк, який виконував роль начальника міського відділу МНС, а також студентка педагогічного коледжу Марія Плантус, яка «очолювала» департаменту економіки ЧМР.
Ще в рамках конкурсу «Студент року – 2007» провели акцію «Милосердя», у скриньку якої студенти міста зібрали близько 30 тисяч гривень. Ці кошти підуть на облаштування соціальної квартири – гуртожитку для дітей-сиріт.
Водночас аналогічний захід провели і на Рівненщині – рівненським "Студентом року" став Сергій Рабченюк. Обрання відбувалося за результатами пройдених трьох стандартних конкурсів. Студенти спробували себе у змаганнях "Візитка", "Якщо б міністром освіти був я", а також "Талант".
В організації та реалізації проекту "Студент року" у Рівному брали участь студенти Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ), Національного університету водного господарства та природокористування (НУВГП), Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені С.Дем’янчука.
Нагадаємо, що ініціаторами проведення конкурсу "Студент року-2007" в Україні є ВМГО "Студентська республіка" за підтримки Народно-демократичної ліги молоді, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та Інституту демократичного суспільства. Незабаром відбудеться всеукраїнський фінал конкурсу "Студент року-2007", але дата його проведення наразі ще уточнюється.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ