Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджет Львівщини на 2009 рік буде нижчим за минулорічний і становитиме 2 млрд. 785 тис. грн, а тому управління змусять ефективно витрачати кошти

Обсяг доходів загального фонду обласного бюджету, згідно із проектом, становлять 555 млн. 153 тис. грн, загальний проект з врахуванням трансфертів і субвенцій – 2 млрд. 746 млн. грн. Проект бюджету сформований дещо нижчим, ніж було виконання минулого року. Видаткова частина становить 2 млрд. 785 тис. грн. Про це йдеться в коментарі голови постійної комісії Львівської обласної ради з питань бюджету та соціального розвитку Степана Давидяка, повідомляє прес-служба Львівської облради.
«У нас бюджет збалансований. Видатки більші з врахуванням перехідних залишків, – каже Давидяк. – Спочатку ми приймемо бюджет без врахування розшифрування додатків – бюджету інвестиційного розвитку та програм. Ці додатки будуть розглядатися на наступній сесії, яка відбудеться у лютому. Попередньо розшифрування цих програм пройде обговорення у постійних комісіях ЛОР».
За словами Давидяка, цьогорічний бюджет є бюджетом виживання, який в основному стосується захищений статей: спочатку фінансуватимуться захищені статті, а потім решта.
«У нас є впевненість у тому, що основні статті доходів будуть виконані, оскільки це в основному трансферти з державного бюджету, які становлять близько 80 відсотків бюджету, – каже Степан Давидяк. – За логікою головного управління фінансів ЛОДА, ми не бачимо складнощів. Хотілося, щоб цей бюджет був реалістичний. Надіємося, що ми зможемо забезпечити надходження бюджету незважаючи на ті складнощі, які стоять перед нашою державою і областю».
На думку Давидяка, щоби забезпечити виконання дохідної частини бюджету загального фонду стосовно місцевих податків і зборів, потрібно буде зосереджувати увагу на виконанні податку на доходи із прибутку з фізичних осіб. Це буде залежати від роботи економічного блоку області.
«Важливим буде підхід, який найде Львівська ОДА для роботи з промисловими підприємствами та підприємництвом через антикризові заходи, – каже Давидяк. – Під час бюджетних слухань основне на чому акцентували увагу депутати – це програма енергозбереження. Важливо, щоб ми скерували свою роботу над розробкою програми енергозбереження у бюджетній галузі. Інше питання – фінансування програм з обласного бюджету. У зв’язку із зменшення дохідної частини ми змушені зменшити їх фінансування, і наполягати від керівників профільних управлінь ЛОДА на ефективному використанні цих коштів. Дуже багато було зауважень було щодо фінансування програм АПК. Кінцевий результат ми отримаємо на сесії, яка відбудеться у п’ятницю, 23 січня».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ