Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бюджет має вирішувати питання бюджетної сфери, а не «інші» питання – Віктор Пинзеник

Прийнятий сьогодні нардепами бюджет на 2007 рік від попередньої версії бюджету, яку ветував Президент, нічим не відрізняється. Так вважає екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.
«Прийнятий сьогодні нардепами бюджет на 2007 рік від попередньої версії бюджету, яку ветував Президент, нічим не відрізняється. Бюджет складається для того, щоб вирішувати питання бюджетної сфери. Натомість ми маємо, навпаки, вирішення «інших» питань замість вирішення питань бюджетної сфери. Хто розробляв цей бюджет – уряд. Президент, на мою думку, має ветувати і цей закон», – сказав Пинзеник у коментарі «Гал-info».
На думку Пинзеника, якщо Президент ветує бюджет-2007, то нічого страшного не відбудеться. «Криза країні не загрожуватиме, бо діятиме бюджетний кодекс, який передбачає фінансування всіх видатків, крім капітальних. Але, я думаю, що уряду таки треба зробити те, що він має зробити, а саме – переглянути свою позицію щодо видатків на бюджетну сферу. Коли на 20 відсотків збільшуються всі видатки, і лише на 12 відсотків збільшилася мінімальна зарплата та всього на 7,9 відсотків – пенсії, де дівається решта?» – говорить Пинзеник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ