Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджет розвитку Львова-2007 приймають із боргом в 17 мільйонів

Бюджет розвитку Львова-2007 приймають із боргом в 17-ть мільйонів гривень — про це повідомив львівським журналістам голова бюджетної комісії Львівської міської ради Андрій Стецьків.
 
„17 мільйонів бюджету розвитку — це є приблизно 10%, і це дуже багато. По-перше, виникає питання, чому набуті такі борги, чому не були внесені відповіді зміни в бюджет розвитку 2006 року, щоб ця стаття була профінансована у повному обсязі. Отож, ми обмежені вже у прийнятті повноцінного бюджету розвитку, адже маємо такі борги. Значить, низка об’єктів, які мали фінансуватися з бюджету розвитку 2006 року, просто-напросто не профінансували. Більше того, їх взагалі не закладають у бюджет 2007 року. Виникає питання: хто визначає цю пріоритетність у фінансуванні і чи не здійснюється це просто в ручному режимі”, — заявив Андрій Стецьків.
Поряд з існуючими боргами, у депутатів також виникає занепокоєння стосовно позики, яку збирається взяти місто під випуск муніципальних облігацій, а це, нагадаємо, 92 мільйони гривень. Як кажуть депутати, ця позика може вирішити проблему з грошима сьогодні, але може стати великою проблемою для наступних поколінь.
„Я особисто не знаю, чи варто брати цю позику. Можна брати позику, якщо є чітке розуміння, що ці гроші ми витрачатимемо на речі, які в перспективі можуть дати доходи Львову. В іншому випадку — це є дуже небезпечна річ, бо ми можемо передати майбутньому поколінню великі борги, — наголосив Андрій Стецьків. — Сьогодні депутатський корпус розділився 50% на 50% на прихильників та противників цього запозичення”.
Якщо ж народні обранці все ж таки вирішать, що брати позику не доцільно, то цьогорічний бюджет розвитку міста скоротиться на 92 мільйони, які збиралися позичити, але вже заклали їх у проект бюджету.
„Звичайно, ми можемо дещо збільшити план доходів від продажу землі і майна. Однак довести бюджет до 180-ти мільйонів буде просто нереально. Максимум, що ми зможемо, — це вивести його на минулорічний рівень, тобто на 110 мільйонів гривень. Однак проблема в тому, що бюджет збалансований на 180 мільйонів, і в такому випадку нам знову вкотре доведеться переплановувати цьогорічний бюджет розвитку”, — говорить голова бюджетної комісії ЛМР.
Поряд з тим, ані міський голова, ані самі депутати не сподіваються, що цьогорічний бюджет розвитку Львова вдасться прийняти швидко. На думку Андрія Стецьківа, на початку лютого бюджет однозначно не приймуть.
Нагадаємо, сьогодні Львівська міська рада почала розглядати на сесії проект бюджету розвитку Львова на 2007 рік. Однак приймати його нині ніхто не буде. Як повідомив міський голова, наступного тижня проект розглядатимуть постійні депутатські комісії, а через тиждень фракції, і тільки після цього Львівська міська рада виноситиме проект бюджету розвитку Львова-2007 на голосування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ