Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Бюджет участі: із 67 проектів реалізовано 6, а 34 є проблемними

У Львові із 67 проектів, які були обрані для реалізації через бюджет участі, станом на 15 липня виконали лише 6 малих проектів. Про це 27 липня під час прес-конференції розповіла начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міськради Юлія Бойко, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Юлія Бойко нагадала, що стартував бюджет участі у 2016 році.

«Станом на сьогодні є 67 проектів-переможців, які мають бути реалізовані протягом року. Шість вже виконано. Ми моніторили ситуацію та прийшли до висновку, що треба певні зміни. Зокрема, у вартості реалізації проектів: фінансування малих проектів збільшили до 500 тис. грн, а великих до 3 млн грн», - сказала вона.

Вона зазначила, що із 67 проектів виконано 6, ще 27 реалізовують згідно з планом, а решта проектів виконують із деякими відхиленнями або частковими труднощами.

Водночас Юлія Бойко додала, що виконані проекти є малими проектами. Великих проектів було чотири, тобто з кошторисом від 500 тис. грн до 3 млн грн., і вони ще не реалізовані.

Зокрема, йдеться про проект відновлення центральної алеї та прилеглих територій парку «Замарстинівський», облаштування огорожі території школи №8 у Львові, відродження парку «700-річчя Львова», а також утеплення стін, ремонт даху та облаштування внутрішнього фасаду школи №57.

«Станом на 15 липня по парку «Замарстинівський», то ініціатори проекту займаються виготовленням проектно-кошторисної документації, яку вже віддали на експертизу. Щодо парку «700-річчя Львова», то там вже є позитивний висновок комісії на проектно-кошторисну документацію. За документами, на реалізацію проекту необхідно 23,7 млн грн. Згідно з проектом вони отримали 2,5 млн грн. Гроші їм вже виділили, але цей проект потребує дофінансування. Тому відновлення парку буде тривати поступово протягом кількох років», – пояснила Юлія Бойко.

Вона додала: «Сподіваємось, що усі проекти до кінця бюджетного року будуть виконані».

Як зазначив голова правління ЦеГрІн Віталій Загайний, у Львові, де практично 600 тис. виборців, участь у голосуванні за проекти бюджету прийняло більше як 20 тис. осіб.

«Це хороший показник порівняно з іншими містами. Воднораз ми розуміємо, що це не зовсім те, на що ми маємо орієнтуватися. Адже це прямий шлях до того, щоб розвивати інші інструменти демократії. Скажімо, обирати керівництво міста електронним шляхом, а не через виборчу дільницю. Львівська громада зараз торує дорогу до того, щоб почати застосовувати електронну демократію», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ