Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бюджет зовнішнього незалежного оцінювання у цьому році збільшать - Лікарчук

„Бюджет зовнішнього незалежного оцінювання у цьому році не скоротять, навпаки – збільшать”, - про це сьогодні, під час прес-конференції у Львові повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
„Бюджет на даний момент не затвердили, ще не має затвердженого документу, але в цьому році він буде більшим, бо збільшилися обсяги, кількість тестів і, очевидно, збільшиться кількість учасників ЗНО, - зазначив він. – У минулому році загальний бюджет для проведення ЗНО складав 48 млн. грн.”.
„Незважаючи на збільшення бюджету, він не зовсім нас задовольняє, - каже Лікарчук. – Але ми створили достатній запас матеріальних цінностей для того, щоб бути готовими до проведення тестування”.
За його словами, тести будуть надруковані вчасно, також є усі можливості для забезпечення технологічного процесу. Однак доведеться вдатися до заходів економії. Саме тому цьогоріч результати тестування у 100-бальній шкалі з усіх обраних учасником ЗНО предметів будуть вміщені в одному сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти. „Вартість одного сертифікату - 10 грн., вартість п'яти сертифікатів – 50 грн., - економія очевидна, - наголосив Лікарчук і додав, що ступінь захищеності сертифікатів буде збільшено.
„Ймовірно, з метою економії доведеться відмовитися від деяких складових технологічного процесу, замінивши їх менш затратними, - каже він. - Найбільш болючим питанням цьогорічного проведення тестування з іноземних мов є аудіювання”. Йде мова про те, що пристроями для зчитування аудіозаписів потрібно буде забезпечити усі аудиторії, в яких проводитимуть тестувань з іноземних мов. „Проблема доволі складна, по-перше, з фінансової сторони – наголосив Лікарчук. – Коштів, які для цього потрібно - 5 млн. грн. -- в бюджеті не передбачено, по-друге, потрібно сертифіковану апаратуру, яка б була якісною, недорогою, легко керованою”.
„Ми проводимо необхідні переговори і консультації стосовно проведення міжнародних тендерів на виготовлення пристроїв для аудіювання, пошуку спонсорів, і робимо все можливе, щоб воно відбулося”, - наголосив Лікарчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ