Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджетна комісія затвердила 200 млн грн зі скарбниці Львівщини на ремонт доріг

Сьогодні, 4 лютого, на засіданні постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку затвердили Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху на 2021 – 2025 роки. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото: Гал-інфо

Відтак, члени комісії проголосували за виділення 200 мільйонів гривень на ремонт автомобільних доріг місцевого значення, об’єктів комунальної власності на умовах співфінансування, а також на співфінансування проектів МТД.

Окрім того, як зазначив  заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, на ремонт автошляхів місцевого значення на Львівщині у 2021 році сумарно з перехідними коштами виділять 1, 1 млрд гривень з Державного дорожнього фонду.

“За кошти з держбюджету продовжимо капітальний ремонт доріг  Мшанець -Стрілки, Хильчиці – Ясенівці та моста на дорозі Східниця – Верхнє Синьовидне. Також завершимо Ясенів – Золочів, Золочів – Красне, Перемишляни – Чемеринці, Рава-Руська – Гайок, Сокаль – Стоянів, Турка – Лопушанка, Дрогобич – Довголука, Кологори – Лучани, Стрілки – Новий Кропивник. Окрім того, плануємо відремонтувати дорогу Садковичі – Чернихів, Загір’я – Суха Долина, Ясениця – Новий Кропивник”, - зазначив Юрій Бучко.

Нагадаємо, торік на ремонт автомобільних доріг місцевого значення Львівщина отримала загальний фінансовий ресурс з обласного та державного бюджету у сумі понад 1,7 млрд гривень. За ці кошти відремонтували 250 кілометрів доріг, серед яких – Мшанець – Стрілки, Ясенів – Золочів, Східниця – Верхнє Синьовидне,  Боберка – Бориня, Славське – Хащованя, Турка – Східниця, Славське – Вигода. Також відновили 10 мостових переходів, наймасштабніший об’єкт – міст у Крушельниці.

Для забезпечення безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення торік встановили майже 800 дорожніх знаків, горизонтальну дорожню розмітку на протяжності 350 кілометрів, металеве бар’єрне огородження протяжністю понад 5500 метрів, а також пішохідних переходів - 2700 м. кв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ