Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бюджетні будівлі Львівської області робитимуть енергоощадними коштом НЕФКО і Уряду Норвегії

23-25 березня у Львові в Західно-українському регіональному навчальному центрі (ЗУРНЦ) відбуватиметься перша сесія Програми бізнес-планування, організована норвезькою консалтинговою компанією Reinertsen AS за підтримки Уряду Норвегії і Північної екологічної фінансової корпорації NEFCO. Співорганізатором семінару та партнером проекту виступила Асоціація «Енергоефективні міста України». Про це повідомили організатори.

 

   

Під час першої сесії учасники ознайомляться з концепцією бізнес-плану та процесом його розробки. Завданням програми є надати можливість авторам визначених енергоефективних проектів розробити та представити якісний бізнес-план/кредитну заявку до NEFCO з метою фінансування та впровадження цих проектів. Тому очікується, що на першу сесію Програми з бізнес-планування учасники з'являться із повними версіями своїх звітів з енергоаудиту та представлять власні енергоефективні проекти які вони планують фінансувати та впроваджувати.

 

Програма з бізнес-планування є складовою частиною великої Програми NEFCO, спрямованої на впровадження та співфінансування проектів з енергоефективності в Україні, а також логічним продовженням Програми з енергоаудиту, яка завершилася у лютому ц.р. у Львові. У ній взяло участь понад 25 учасників з усієї України - з центральних, обласних та місцевих органів влади, консультантів з питань енергії, енергоменеджерів та технічних фахівців. Вони підготували свої Звіти з енергоаудиту, як результати діяльності з енергетичного обстеження будівель.

 

Очікується, що результатом програми стане добірка енерго-аудитів та бізнес-планів для реальних бюджетних будівель Львівської області. Бізнес-плани будуть служити основою для кредитних заявок у НЕФКО.

 

Довідка.

 

NEFCO (Північна Екологічна Фінансова Корпорація) – міжнародною фінансовою організацією, що впровадила програму позик для України під егідою NEFCO ESC Facility (NEFCO Energy Savings Credit Facility - Кредитна лінія для енергозбереження NEFCO). Основна мета програми - ініціювати тривкий процес ідентифікації та впровадження проектів з енергозбереження для соціальних об`єктів, які фінансуватимуться через механізм NEFCO ESC Facility.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ