Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджетний комітет підтримав пропозиції Львівської ОДА з виділення коштів на інфраструктуру та культурні об’єкти

14 листопада у Львові вже вдруге відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Цього разу участь у ньому також взяли перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський та голова Державної фіскальної служби України ‪Роман Насіров. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Присутні обговорили результати та перспективи бюджетної децентралізації, а також підтримали низку пропозицій Львівської облдержадміністрації до Державного бюджету України на 2015 та 2016 роки та щодо змін бюджетного законодавства.

Зокрема, парламентський комітет підтримав виділення коштів ще цього року на завершення ремонту дороги у напрямку Львів-Бібрка-Івано-Франківськ – 90 млн грн, співфінансування міжнародного проекту із реконструкції Жовківського замку – 3,8 млн грн, а також придбання шкільних підручників – 15,4 млн грн. Серед потреб Львівщини у фінансуванні з держбюджету на 2016 рік – ремонт доріг до туристично-рекреаційних місць Карпатського регіону – 917 млн грн, реконструкція музею Пінзеля – 8 млн грн. а також приміщень театру Марії Заньковецької та відселення мешканців – 59 млн грн.

"Для нас є прецедентом, що вже двічі у Львові відбувалося виїзне засідання комітету, - зазначив голова облдержадміністрації Олег Синютка. - Це дуже важливо, адже рішення, прийняті на першому засіданні, дали можливість нашому регіону отримати відповідні фінансові ресурси для потужного старту та початку нових позитивних змін в області".

Очільник Львівщини також подякував членам бюджетного комітету за допомогу у реалізації пілотного проекту з ремонту доріг за кошти від перевиконання митних платежів. За його словами, це дало області потужний фінансовий ресурс. "Лише за два місяці завдяки даному експерименту, у вересні - жовтні поточного року, 150 мільйонів гривень вже спрямовано на поточний ремонт доріг", - резюмував Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ