Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ буде вимагати від В.Литвина не підписувати закон про внесення змін до закону про вибори Президента

БЮТ буде вимагати від спікера Верховної Ради Володимира Литвина не підписувати закон про внесення змін до закону про вибори Президента України. Про це журналістам заявила в.о. голови комітету ВР з питань державного будівництва і місцевого самоврядування, народний депутат БЮТ Ольга Боднар, передає кореспондент РБК-Україна

"Очевидно, що Президент України підпише прийнятий сьогодні закон, оскільки два Віктори - Ющенко і Янукович працюють вже в одному руслі, але я, як в.о. профільного комітету, обов'язково терміново звернуся до спікера В.Литвина, щоб він не підписував цей закон і не направляв його Президенту, оскільки він не поставив на голосування ті поправки, які приймалися у першому читанні. Ми будемо закликати В.Литвина, щоб він діяв у порушення регламенту", - сказала вона. При цьому депутат додала, що судячи по тому, що відбувалося, на жаль є певне замовлення, що вибори були фальсифіковані.

Нагадаємо, сьогодні ВР ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (щодо організації роботи виборчих комісій)". За закон, внесений на розгляд ВР першим віце-спікером, депутатом від Партії регіонів Олександром Лавриновичем, проголосували 233 депутати (ПР - 172, БЮТ - 1, НУ-НС - 29, КПУ - 27, Блок Литвина - 0, позафракційні - 4) з 243 зареєстрованих в залі. Законом пропонується вилучення з тексту закону припису, яким встановлюється повноважність засідань виборчих комісій за умови участі у засіданні не менш як двох третин від її складу. Депутати не підтримали жодної поправки до законопроекту у другому читанні.

РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ