Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

БЮТ готує третій тур

Нардеп від БЮТ Сергій Міщенко заявив, що БЮТ готовий "робити все, щоб був 3 тур" виборів Президента України. Про це він заявив журналістам після закінчення засідання фракції БЮТ, передає кореспондент РБК-Україна.

 

"Розрив між кандидатами менше, ніж розміри фальсифікацій по округах", - сказав він.

 У той же час, за словами нардепа від БЮТ Олега Ляшко, під питання можна поставити близько 1,5 млн голосів. Відзначимо, розрив по голосах між кандидатам склав близько 800 тис. голосів виборців.

За словами джерела у фракції, нардеп від БЮТ Андрій Портнов призначений відповідальним за відстоювання позицій кандидата на посаду Президента України Юлії Тимошенко в судах.

 Напередодні кандидат в Президенти України, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що висновки про результати президентських виборів робити рано. Прем'єр призвала всю команду БЮТ докласти максимальні зусилля, щоб не допустити фальсифікацій під час підрахунку голосів.

 У свою чергу керівник виборчого штабу Ю.Тимошенко Олександр Турчинов заявив напередодні, що БЮТ не виключає можливості невизнання результатів виборів Президента України у разі  підтвердження масових фальсифікацій. "На жаль, я повинен сказати, що це були одні з найбрудніших виборів. На жаль, ми не змогли уникнути масових фальсифікацій", - сказав він.

 Відзначимо, Центральна виборча комісія (ЦВК) оголосить результати повторного голосування по виборах Президента України 17 лютого 2010 р., сьогодні заявив голова Центрвиборчкому (ЦВК) Володимир Шаповал . Також В.Шаповал відзначив, що повторне голосування по виборах Президента України відбулося.

 Проте В.Шаповал не виключає, що офіційні результати виборів можуть бути оскаржені в судовому порядку. За його словами, практично на кожних виборах їх результати оскаржувалися в суді. "Хотілося б, щоб цього разу ця традиція була порушена", - відзначив В.Шаповал.

 Окрім цього, голова ЦВК підкреслив, що Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) задовольнив скаргу на ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду (КААС) від 7 лютого ц.р. і визнав, що роз'яснення Центральної виборчої комісії (ЦВК) відповідають закону про вибори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ