Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ не є самодостатньою силою, адже не має 51% голосів у парламенті – Олесь Доній

„Якщо говорити про Юлію Тимошенко як про політика, то вона є самодостатнім лідером, оскільки вона є сильною і харизматичною, якщо ж говорити про БЮТ як силу, то вона не є самодостатньою у Верховній Раді, і це зрозуміло”, – повідомив „Гал-info” політолог Олесь Доній. За його словами, робити такі заяви, які робить Тимошенко, є смішно, оскільки усім зрозуміло, що вони не є правдивими.
 
„Якби БЮТ мав у парламенті 51% голосів, то можна було б говорити про самодостатність партії чи хоча б фракції у Верховній Раді. А робити подібні заяви у політиці щонайменше недалекоглядно. Тут варто враховувати, що подібна заява була зроблена після заяв „Нашої України” про формування спільного списку, а БЮТ, очевидно, не є прихильником формування єдиного списку. Тому Юлія Тимошенко і зробила заяву, що окремо боротиметься за владу”, – сказав Олесь Доній.
Політолог також висловив переконання, що надалі все-таки БЮТ шукатиме союзників у прийнятті потрібних рішень у парламенті. „На тому чи іншому етапі БЮТ буде знаходити союзників у парламенті, оскільки самостійно вони не можуть ухвалювати потрібні закони у Верховній Раді. Але тут цікавий розвиток подій, адже невідомо, яких саме союзників БЮТ обере для співпраці”, – зазначив Олесь Доній.
Нагадаємо, сьогодні лідер БЮТ Юлія Тимошенко повідомила журналістам, що її політична сила є самодостатньою політичною силою. "Нам треба поставити риску під сподіваннями, що ми маємо політичних партнерів... наша сила сильна і самодостатня, і нам не треба нікого тягти за руку, щоб формувати спільну політику. Наш головний союзник – це лише народ України. І не треба плекати ілюзії, що комусь треба захищати народ, крім нашого блоку", – сказала Юлія Тимошенко на форумі депутатів місцевих рад блоку.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ