Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ образився на Литвина через "Межигір'я"

Спікер Володимир Литвин відмовився виносити на розгляд постанову про створення тимчасової слідчої комісії щодо "Межигір'я", після чого БЮТ покинув сесійну залу.

 

Зокрема, на засіданні у четвер спікер зачитав проекти постанов про створення ТСК, на яких наполягали БЮТ і Партія регіонів.

 

"Я вам зачитаю ще раз ці постанови, щоб усі зрозуміли, що Верховна Рада не буде обслуговувати інтереси ні однією фракції", - сказав Литвин.

 

За його словами, проект БЮТ передбачає створення ТСК з питань перевірки законності передачі урядової резиденції "Межигір'я" у приватну власність.

 

"Там один голова комісії і лише 2 члени комісії від БЮТ", - сказав Литвин.

Аналогічні подання внесли й депутати від Партії регіонів.

 

Зокрема, головою ТСК з питань розслідування фактів "несплати податків, недотримання ліцензійних умов підприємством "Українська національна лотерея" та причетності до його діяльності депутатів від БЮТ Соболєва, Терьохіна, Уколова" пропонується обрати регіонала Лук'янова, а у її складі, згідно з проектом постанови, тільки 2 депутати від Партії регіонів.

 

Головою ТСК з питань розслідування фактів "ухилення прем'єром Юлією Тимошенко від сплати податків" пропонується обрати регіоналку Олену Бондаренко, а членами ТСК - 2 депутатів від Партії регіонів.

 

"Висновок: заспокойтеся, ніхто не буде підтримувати ваші з'ясування стосунків у Верховній Раді. Несіть один повний документ. Досить", - сказав Литвин.

БЮТівець Андрій Кожем'якін продовжував наполягати на винесенні на голосування постанови по "Межигір'ю", звертаючись до Литвина зі словами "Не треба боятися". На це Литвин відповів: "Я своє вже відбоявся".

Після цього БЮТ залишив сесійну залу.

 

Українська правда

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ