Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ: парламент знову порушив Конституцію

Заступник лідера фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв заявляє, що парламент при голосуванні за зміни до Конституції щодо термінів проведення виборів порушив положення нині чинного Основного Закону. Про це Соболєв заявив сьогодні після ухвалення відповідного закону.

«Це черговий раз, коли парламент, голосуючи за Конституцію, порушує саму Конституцію, зокрема її 84 статтю», – сказав він. За словами Соболєва, найменше 25 осіб, картки яких були використані в голосуванні за внесення змін до Конституції, були відсутні у сесійній залі.

«Ми оголосили всіх відсутніх, але, на жаль, голосування відбувалося в порушення навіть не регламенту, а Конституції України», – заявив депутат.

За словами Соболєва, ці зміни до Основного Закону врятували нинішню парламентську більшість від тієї реальної оцінки, яку б дав український народ, якби вибори до Верховної Ради відбулися 27 березня цього року.

Водночас, наголосив депутат, ухвалені парламентом зміни остаточно не врегулюють терміни проведення місцевих виборів.

Сьогодні Верховна Рада внесла зміни в Конституцію, закріпивши окремою нормою проведення чергових виборів парламенту в останню неділю жовтня 2012 року, а Президента – в останню неділю березня 2015 року, повідомляє Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ