Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ підписав Хартію свободи слова – Андрій Шевченко

Хартію свободи слова підписав днями БЮТ – про це 7 березня під час прес-конференції у Львові заявив журналіст, 5-й номер у списку БЮТ до ВРУ Андрій Шевченко. За його словами, Хартія свободи слова є програмним документом, за яким БЮТ збирається будувати свою політику стосовно становища ЗМІ після виборів.
Як зазначив Андрій Шевченко, сьогодні, 7 березня, представники БЮТ запропонують підписати цю Хартію всім провідним політичним силам. Якщо хтось з них не погодиться, то БЮТ запропонує заявити партіям та блокам про їхню позицію стосовно свободи слова та преси. Хартія свободи слова містить 12 пунктів, на яких, за словами Андрія Шевченка, повинна базуватися українська журналістика, якщо вона претендує на право називатися якісною.
Серед пунктів Хартії свободи слова є зокрема те, що всі ЗМІ повинні укласти угоди щодо редакційної політики, спеціальними угодами також має закріплюватися невтручання власника ЗМІ у редакційну політику, журналісти повинні дортримуватися закону та правил моралі, сповідувати інформаційну чесність, а власники ЗМІ,  своєю чергою, мають легалізувати заробітну плату, а також привселюдно заявити про свою фінансову участь у ЗМІ, заявити про свої права власності на ЗМІ. Крім того, Хартія свободи слова декларує роздержавлення ЗМІ. На думку Андрія Шевченка, роздержавлення ЗМІ можна провести протягом наступних трьох років. Одним з ключових пунктів  Хартії свободи слова, за словами журналіста, є створення суспільного телебачення та радіо. Власне, сам Андрій Шевченко створення громадського телебачення бачить основною ціллю свого життя і, як каже, тільки заради цього пішов у політику.  „Для мене буде дуже великою честю, якщо я зможу долучитися до створення громадського телебачення, те, що громадське мовлення не було створено у 2005 році, на мій погляд, є однією з найбільших поразок журналістської революції”, — зазначив Андрій Шевченко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ