Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ пропонує підняти прохідний бар'єр до 4%

БЮТ пропонує підняти прохідних бар’єр для політичних сил на виборах до Верховної Ради з 3% до 4%. Про це йдеться у законопроекті депутата від БЮТ Сергія Подгорного, зареєстрованому у Верховній Раді, - "Українська правда".
Крім підняття прохідного бар’єру, депутат пропонує закріпити кожного кандидата в депутати за виборчим округом.

Законопроектом, зокрема, пропонується зобов’язати партії (блоки) забезпечити відкритість формування виборчого списку, здійснювати формування виборчого списку кандидатів обов’язково за пропозиціями відповідних регіональних партійних організацій, передбачити обов’язкове закріплення кандидатів у депутати за областями.

Крім того, документом передбачається зобов’язання оприлюднювати партіями (блоками) списків кандидатів, закріплених за областю, у регіональних (місцевих) друкованих засобах масової інформації державної або комунальної форми власності кожного з регіонів.

"Метою законопроекту є забезпечення відкритості і прозорості при формуванні виборчих списків партій (блоків) кандидатів у народні депутати України, а також надання виборцю більше можливостей для ознайомлення з виборчими списками", - сказано у пояснювальній записці до законопроекту.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ