Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ вважає, що Ющенко мав право вдруге ветувати закон про Кабмін

«Сьогоднішні дії спікера Верховної Ради є доволі непередбаченими, оскільки все залежить від того, який сценарій вирішення питання довкола підписання закону про Кабінет Міністрів обере Олександр Мороз: піде він на конфронтацію чи ні?», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат, член фракції БЮТ Степан Курпіль.
«Згідно з Конституцією, якщо Президент у відведений термін не підписує закон, то це повинен зробити спікер Верховної Ради. Однак Президент Віктор Ющенко вдруге ветував закон про Кабінет Міністрів не тому, що йому просто так захотілося, а через те, що він побачив певні розбіжності з попередньою редакцією цього закону. Саме розбіжності стали підставою для повернення цього закону до Верховної Ради, а не якісь амбіції», – зазначив Степан Курпіль.
За словами народного депутата, «якщо Олександр Мороз підпише закон про Кабмін або ж Верховна Рада знову подолає президентське вето, то Президент відразу ж звернеться до Конституційного Суду».
На запитання, чи підтримає фракція БЮТ закон про Кабмін в разі наступного голосування, нардеп відповів, що «спочатку хай Регіони проголосують за закон про опозицію, затвердять його, а потім ми вже будемо говорити про можливе голосування за закон про Кабінет Міністрів».  
Нагадаємо, що спікер Олександр Мороз сьогодні заявив, що Закон про Кабінет Міністрів буде оприлюднено відповідно до Конституції України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ