Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ завжди готовий голосувати за скасування політреформи – Степан Курпіль

«У нас немає співпраці з антикризовою коаліцією, просто відбулось ситуативне голосування з її представниками за мораторій на землю і подолання вето Президента Віктора Ющенка на Закон «Про Кабінет Міністрів України», – повідомив «Гал-info» народний депутат України Степан Курпіль.
За його словами, фракція БЮТ не голосувала за прийняття Конституційної реформи і «в плані її перегляду фракція є союзником усіх, хто думає так само». «Проте мене особисто дивують неодноразові заяви Президента про необхідність удосконалення прийнятої політреформи, водночас «Наша Україна» в особі В’ячеслава Кириленка заявляє про необхідність її скасування. Така ж позиція і нашої фракції, проте Віктор Ющенко заявляє іншу позицію, і мені незрозуміло, яка ж позиція відстоюватиметься «Нашою Україною», – сказав Степан Курпіль.
Як запевнив «Гал-info» народний депутат, позиція БЮТу не змінилась, і вони готові голосувати за відміну політичної реформи. «Ми ще при її голосуванні говорили про можливі наслідки, які тепер себе проявляють. Адже відбулись суттєві зміни до Конституції України. Мене якоюсь мірою шокує позиція Конституційного суду, який повинен прокинутись зі сплячки і почати ґрунтовний аналіз змін до Конституції України, які принесла Конституційна реформа. Прийняття реформи створюватиме конфлікти у вищих ешелонах влади, тому її прийняття не є на часі», – зазначив Степан Курпіль. 
Народний депутат наголосив: «Ми готові голосувати за відміну реформи разом з усіма партіями у парламенті, які займають таку ж позицію. Ми про це неодноразово заявляли, і позиція наша не змінилась».    
Нагадаємо, лідер фракції «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко повідомив сьогодні газеті «Україна молода», що НСНУ і надалі співпрацюватиме з БЮТ. «Ми будемо пропонувати конкретні рішення, які не можуть не бути підтримані БЮТ зі світоглядної точки зору. Безумовно, ми й надалі вважаємо Блок Тимошенко союзником "Нашої України" в низці питань. Це скасування політреформи, унеможливлення нових змін до Конституції, які повністю розбалансують місцеву владу". Він також повідомив, що з початком наступної сесії його фракція повернеться до зали засідань.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ