Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТівці боротимуться, щоб на сесіях обласної ради не „голосували” картки

БЮТівці боротимуться, щоб на сесіях обласної ради не „голосували” картки, — заявив сьогодні, 29 січня, на прес-конференції секретар фракції БЮТ, голова постійної депутатської комісії з питань регламенту та законності ЛОР Михайло Ваврин. За його словами, приводом для цього стала неправдива інформація, розповсюджена прес-службою ЛОР, яка стосується відвідування депутатами сесії облради. Відвідуваність депутатами сесії чиновники обласної ради рахували за результатами з електронної системи „Рада”, в той час як справжнім доказом присутності депутата на сесії є його підпис у журналі реєстрації. Натомість картки для електронної системи голосування, могли „голосувати” навіть тоді, коли самого депутата на сесії не було.
 
„Якщо відсутній депутат, то, відповідно, і його картка не може голосувати, а не так, як часто буває, що один депутат голосує кількома картками. Вже на наступній сесії обласної ради ми жорстко поставимо це питання”, — наголосив він.
Як додав же Іван Денькович, питання про голосування „карток” свого часу вже піднімав голова фракції „Свободи” в облраді Олег Тягнибок. Однак тоді його запит залишився без реагування.
„Ми розмовляли з цього приводу з „Нашою Україною” і на деякий час домовилися, однак згодом практика передавання карток від одного депутата до іншого продовжилася. Ми не хотіли загостювати увагу на цьому, щоб „Наша Україна” не мала підстав заявляти, що БЮТ вчергове намагається створювати в обласній раді якісь конфлікти. Однак зараз, коли голосування картками стало причиною для поширення неправдивої інформації, ми зобов’язані підняти це питання”, — пояснив Іван Денькович.
Стежити за тим, щоб картки не „голосували”, БЮТівці будуть за допомогою аналізу роздруківок голосування електронною системою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ