Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Частина військових 24-ї бригади, які у зоні АТО, воюють за 900 грн? - депутат

Наші військові учасники АТО, які перебувають у найпекельніших точках, які чорніють під південним сонцем щодня, залишилися при своїх інтересах стосовно заробітної плати. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написала депутат Львівської обласної ради Анна Костюк.

«Наші хлопці фактично на призволяще залишили дружин із маленькими дітьми, із дорослими студентами яким потрібно платити за навчання чи одягтися, та і загалом із низкою фінансових проблем , є кредити в банках, хворі батьки… А в більшості випадків ті хто сьогодні є мобілізованими, були єдиними хто в сім» і працював і єдиними хто приносив дохід для своєї родини.

Сьогодні мені зателефонували і повідомили про те, що через людську халатність частина наших військових із 24-ї механізованої бригаді отримують втричі менше грошове забезпечення, аніж те, на яке розраховували вони та їх родина.

Коротко про ситуацію та додатково вивчатиму деталі цієї справи.

1. Військовослужбовець – особа офіцерського складу з 23 травня 14 р був зарахований до списків особового складу військової частини м. Яворів Львівської області.

2. Одразу по прибутті в частину ним було подано рапорт (заяву), яка в.ч є підставою для нарахування щомісячного грошового забезпечення, премій ін..

Але коли військовий – медик і не тільки він, а і усі його колеги, замість обіцяних 4500.00 тис грн. отримали лише 900.00грн. Ви тільки уявіть собі їх стан… Спека, гради, пекло, кров, … І знову їх КИНУЛИ.

Я зателефонувала до начальника фінансової служби військової частини м. Яворів, щоб з’ясувати ситуацію,отримала відповідь: «Оскільки військовослужбовець не подав вчасно рапорту він і отримує мінімальну платню».

Як з»ясувалося таких «обдурених» які ніби то не подали рапорту чи то з вини командира підрозділу (який би мав їх повідомити), чи то з вини того ж військовослужбовця(який не залежно від освіти має знати всі юридичні тонкощі.), чи просто людської халатності (десь загубили документи) - є більш як 30 осіб лише в одній бригаді. Військовослужбовці називають цю цифру не більше 30, а більше 300 осіб.

І таку платню мінімальну вони отримають і за червень і за липень і напевно за інші місяці, бо хто їх би мав відпустити назад в частину м. Яворів для того щоб написати всього лише заяву чи рапорт... То ж серце розривається бо хтось помирає, а хтось через якусь канцелярську крису недоотримує....

Ніяк не можу зрозуміти невже Командир підрозділу разом із начальником фінансової частини не побачили, що кількість офіцерів по відношенню до фінансування є значно меншою.

У Наказі Міністра Оборони № 300 – зазначено: . Командири (начальники) повинні піклуватись про збереження та зміцнення здоров'я підлеглих, вникати в їхній побут і потреби, контролювати своєчасність, комплектність і якість належного їм постачання.

Потрібно об’єднуватися для надання належної юридичної підтримки учасникам АТО.

На сьогодні в частині працює військова прокуратура…", - написала Anna Kostyuk.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ