Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Частину будівлі на Пекарській, 57-59 УПЦ (МП) передасть громаді «Добрий самарянин»

Сьогодні, 11 січня у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації відбулась зустріч єпископа Львівського і Галицького Української Православної Церкви Філарета з керуючим Українською християнською місією відродження і милосердя «Добрий самарянин» єпископом Василем Боєчко. Вони обговорили питання використання будівель, що знаходяться на території військового містечка №112 по вул. Пекарській, 57-59, у Львові, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України Львівській обласній державній адміністрації було доручено передати майновий комплекс по вул.Пекарській 57-59, Львівській єпархії Української православної церкви.

Саме на сьогоднішній зустрічі Владика Філарет озвучив своє християнське бажання щодо співпраці на одній території. Він розповів, що ще до урядового рішення Українська православна церква вирішила віддати частину приміщення, яке прилягає до храму місії «Добрий Самарянин» цій релігійній громаді.

«Це добрий намір, благий намір, який погоджений із нашою громадою, нашими священниками. Навіть багато єпископів, які цікавились ситуацією щодо майна на Пекарській, вони мене запитували чи готовий я буду підтримувати хороші стосунки з громадою євангелістів. У нас будуть дуже гарні стосунки. Неможливо розділяти дві гілки християнства на якомусь конфлікті, тим більше, що у нас єдина місія – допомогти людям знайти шлях до церкви, до Бога. Наше спільне завдання співпрацювати у соціальному служінні людям», – наголосив єпископ Філарет.

Водночас єпископ Василь Боєчко додав, що Україні сьогодні вкрай потрібне примирення та міжконфесійний діалог. Він високо оцінює позицію єпископа Філарета та голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Сала.

«Тому я мушу насамперед подякувати Богу, мушу подякувати людям, які не хочуть сьогодні порушувати божий мир, рівновагу і добробут нашого народу, і знаходять правильне вирішення цього питання», – сказав єпископ Василь Боєчко.
На території майнового комплексу військового містечка планується розмістити релігійний, культурний і соціальний центр.

За словами єпископа Філарета, там будуть всі єпархіальні структури і соціальні програми, які сьогодні можуть бути під опікою церкви. Це – програми для дітей-сиріт, малозабезпечених сімей, медичні програми, служіння для людей, які перебувають у місцях позбавлення волі, тощо.

Духовенство озвучило ще одну ідею. Йдеться про створення хоспісу, у якому невиліковно хворі перебували б під наглядом релігійних громад, незалежно від конфесії.

Ініціатором спільної зустрічі виступив очільник Львівщини Олег Сало, а її результатом стало порозуміння між обома конфесіями, що ще раз підтвердило – Львівщина є регіоном, де панує міжконфесійна толерантність та злагода.

«Сподіваюсь, що це стане гарним прикладом не тільки для наших релігійних громад, для наших релігійних організацій, але й взагалі для нашого суспільства – як знаходити порозуміння, як знаходити компроміс», – підсумував координатор зустрічі заступник голови ОДА Андрій Мадзяновський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ