Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чайка «Спас» зимуватиме у Франції

Українська чайка «Спас» перебуває сьогодні у Миколаєві, де її готують до переходу через Атлантику. Через брак коштів вихід чайки у море відбуватиметься у два етапи. Крім того, фінансові труднощі змусили скоротити екіпаж з 14-ти до 10 людей. „Цього року планується відплисти до Франції, де «Спас» залишиться на зимівку”, -  повідомив у коментарі «Гал-info» член екіпажу Мирон Колодко.
Другий етап передбачає власне перехід через Атлантичний океан. Він розпочнеться в жовтні наступного року. „Ми почнемо перехід в жовтні, адже саме восени в Атлантиці найменше небезпечних штормів та ураганів”, - пояснив член екіпажу. Літо чайка проведе в Середземномор’ї. „Можливо, попливемо у Португалію”, - сказав Мирон Колодко.
Сума, необхідна для переходу чайки „Спас” через Атлантику, - 100 тисяч доларів.
Повідомив Мирон Колодко «Гал-info» і про те, що пливти на святкування днів України у Грузію чайка не буде. „Ні офіційного запрошення, ні коштів на цю поїздку нам не надходило”,  - сказав член екіпажу „Спаса”.
Нагадаємо, новозбудовану чайку «Спас» львівські козаки вперше спустили на воду Яворівського озера 27 травня 2006 року. Човен будували майже три роки у селі Раковець під Львовом. Будівництво чайки загалом коштувало 70 тисяч євро. У планах козаків проект «Козацька Атлантика» мав розпочатися у вересні-жовтні, проте через фінансові  труднощі цього не сталося.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ