Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чехія підтримуватиме всі амбіції України у Європейському Союзі - генконсул Чеської Республіки у Львові Ладіслав Граділ

Три основні пріоритети розвитку Європейського Союзу під час головування Чеської Республіки будуть економіка, енергетичні ресурси та підвищення ролі Європейського Союзу в світі - про це розповів сьогодні під час прес-конференції генеральний консул Чеської Республіки у Львові Ладіслав Граділ. „Ми перейняли естафету від Франції у дуже важкий та відповідальний час. Вже на початку року виникли непередбачувані проблеми - постачання газу та військовий конфлікт у секторі Газа, тому ми розуміємо усю покладену на нас відповідальність”, - розповів Ладіслав Граділ.
У економічній сфері основним завданням буде вирішення економічної кризи. „Ми хочемо запропонувати наш досвід виходу з кризи, який ми набули в 90-х, представити нашу модель”, - прокоментував Ладіслав Граділ. Також серед економічних цілей є усунення різниці ринку праці в самому ЄС.
Проте найважливішим для України буде вирішення енергетичного питання, адже Євросоюз ставить за мету диверсифікувати не лише енергетичні ресурси, а й шляхи їх постачання, що напряму зачепить Україну.
Що ж стосується міжнародних відносин, то генеральний консул Чеської Республіки Ладіслав Граділ запевнив, що Чехія підтримуватиме всі амбіції України у Європейському Союзі. „Ми будемо ділитися своїм інтеграційним досвідом у ЄС та НАТО. Україна буде в сфері зацікавлень Європейського Союзу та Чеської Республіки зокрема”, - прокоментував Ладіслав Граділ.
Для того, щоб популяризувати свою країну, генеральне консульство Чеської Республіки у Львові вже запланувало ряд культурних заходів. Зокрема на початку лютого у Львові відкриється виставка „Казковий світ чеських ілюстраторів для дітей”, яка супроводжуватиметься показом дитячих фільмів.
Нагадаємо, що Чеська Республіка головуватиме в Євросоюзі з 1 січня до 30 червня 2009 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ