Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чемпіон світу з боксу Андрій Котельник став почесним військовим авіатором

31 жовтня до військових авіаторів Повітряного командування «Захід» завітав чемпіон світу з боксу за версією WBA Андрій Котельник.
Під час зустрічі спортсмен розповів про своє становлення у професійному боксі та про маловідомі факти зі своєї спортивної біографії.
Наприкінці зустрічі спортсмен поділився своїми найближчими планами: навесні наступного року він планує провести бій за захист свого чемпіонського титулу. Бій відбудеться швидше за все у Німеччині, а от ім’я майбутнього претендента-суперника Андрій не повідомив. Ще одна важлива подія для спортсмена, яка припадає на 2009 рік – вихід у світ книги про його життя. Робоча назва цього видання «Вікторія» Котельника». Над її укладанням зараз працює один з львівських журналістів.
На завершення командир ПвК «Захід» генерал-майор Станіслав Павлович подарував спортсменові камуфльований однострій із емблемами Повітряних сил. Відзначивши, що відтепер Андрій Котельник є почесним авіатором – про це повідомив регіональний медіа-центр МО України.
До речі Андрій Котельник на любительському рингу провів 150 боїв і з 135 вийшов переможцем. В 1995 році він посів перше місце серед юніорів на першості Європи у Шіофоку в Угорщині. В 1999 році переміг на Кубку Європи у Львові. П’ять разів ставав чемпіоном України. Вже вісім років виступає на професійному рингу й тренується у Гамбурзі в клубі «Universum Box-Promoutions». Він також бере участь й у громадському житті – 6 років тому він заснував фонд, який проводить турніри з боксу та міні-футболу для дворових команд в яких беруть участь підлітки 10-14 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ