Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через 30 днів стане відомо, хто проектуватиме термінал львівського аеропорту

На сьогодні темпи підготовки Львівського аеропорту до Євро-2012 випереджають графік. Вже практично повністю (на 95%) завершено проект реконструкції злітної смуги аеропорту. Згідно плану, він мав бути виконаним до 31 грудня цього року. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради з посиланням на департамент «Євро 2012».
З метою узгодження земельних питань, зараз працює дві міжвідомчі комісії у складі фахівців Мінтрансу та Львівської ОДА і Львівської обласної ради. Очікується, що до кінця року земельні питання буде вирішено і проект реконструкції злітної смуги аеропорту буде направлено на експертизу.
28-29 жовтня проведено засідання в ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" за участі фахівців Державіаадміністрації та Мінтрансзв’язку щодо оголошення нового тендеру на визначення проектувальника термінальної частини аеропорту. Сформований перелік компаній, яким надіслані запрошення для участі в тендері. 25 листопада відбулося відкриття тендерних пропозицій. Участь у тендері взяли 7 компаній, зокрема, компанії з Чехії, Хорватії та Естонії та українські компанії. Через 30 днів буде відомий переможець тендеру, який буде здійснювати проектування терміналу аеропорту.
Тим часом, міністерство транспорту та зв’язку розробило проект постанови Кабінету Міністрів України "Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань підготовки аеропортів до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу". Відповідно до проекту постанови, міжвідомча група є консультативно-дорадчим органом, утвореним на період підготовки аеропортів до проведення в Україні Євро-2012. До її складу мають увійти представники Міністерства транспорту та зв’язку, Державіаадміністрації, Міністерства економіки, фінансів, оборони, регіонального розвитку та будівництва, а також керівництва аеропортів, місцевих влад, підприємств, установ та організацій, задіяних у підготовці до фінальної частини чемпіонату.
Передбачається, що основними завданнями групи будуть погодження пріоритетних напрямків роботи з підготовки аеропортів до Євро-2012, організація взаємодії з центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями з питань розробки та отримання необхідної дозвільної та погоджувальної документації, пов’язаної з підготовкою аеропортів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ