Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через борги у Львові без тепла залишається 14 будинків

Станом на сьогодні, 5 листопада, через борги опалення не подається до 14 будинків з 1639, які обслуговує ЛМКП «Львівтеплоенерго», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Перед початком опалювального сезону, з ініціативи керівництва ЛМКП «Львівтеплоенерго», проводилися наради з боржниками. Однак, не всі дотримувалися своїх обіцянок. Тому на початок відновлення опалювального сезону опалення не було включено до 63 будинків-боржників. Зараз їх залишається 14. Кожному, хто почав погашати заборгованість чи надав гарантійні листи про погашення боргу, листи з розтермінуванням заборгованості, подачу опалення відновлено. Натомість, тим споживачам, які не здійснюють оплати за теплопостачання та накопичують заборгованість, згідно з умовами договору про теплопостачання, є законні підстави опалення не подавати», - розповіла Галина Пакулець, начальник служби обліку і збуту теплової енергії ЛМКП «Львівтеплоенерго». 

Одним з найбільших боржників ЛМКП «Львівтеплоенерго» є ЛДБК-2. П’ять будинків цього споживача заборгували більше 700 тис. грн. за послуги з теплопостачання. Це ЛДБК-2 ДП ЖЕК, ВАТ – борг 229 201,25 - вул.Чигиринська, буд. 5, ЛДБК-2 ДП ЖЕК, ВАТ – борг 171 825,63 - вул.Творча, буд. 12, ЛДБК-2 ДП ЖЕК, ВАТ – борг 149 603,83 - вул.Чигиринська, буд. 1, ЛДБК-2 ДП ЖЕК, ВАТ – борг 88 765,43 - вул.Б.Хмельницького, буд. 275А, ЛДБК-2 ДП ЖЕК, ВАТ – борг 109 659,33 - вул.Кавалерідзе, буд. 9

«Щодо вул.Чигиринська, 1, то заборгованість ДБК перед «Львівтеплоенерго» становить 149 тис. грн. Заборгованість мешканців окремих квартир цього будинку складає 37 тис. грн. Є різниця 112 тис. грн. і ми не можемо зрозуміти, де ці гроші. Крім того, у нас є договори з ДБК-2 по обслуговуванню 5 будинків. По кожному з цих будинків – шалені борги. І навіть новобудова, яку ми опалюємо тільки рік, вже заборгувала88 тис. грн. Сумарний борг ДБК-2 дочірнього підприємства перед «Львівтеплоенерго» становить 749 грн», - зазначила Галина Пакулець.

«Мешканці сплачують балансоутримувачу за послуги з теплопостачання, але кошти нам не надходять. Нам надходять ті крихти, які потрапляють на їхній рахунок і виконавча служба їх стягує на нашу користь. Якщо ситуація залишатиметься такою, то ми зупинимо подачу тепла до цього будинку, оскільки мешканці сплачують кошти не нам, а комусь у кишеню. Ми позитивно налаштовані щодо того, щоб у будинку було тепло, ми хочемо заручитися підтримкою людей і добитися того, щоб власник повернув нам ці кошти», - зазначив Олег Іващук, начальник юридично-претензійної служби ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Станом на 29 жовтня 2012 р заборгованість споживачів перед ЛМКП «Львівтеплоенерго» становить 96 млн. грн. З них борг населення - 79,4 млн. грн., борг бюджетних установ - 10,5 млн. грн., борг споживачів категорії інші - 6,1 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ