Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через борги з 1 жовтня Львів може залишитися без газу

“Якщо до 1 жовтня 2006 року теплові комунальні підприємства Львівщини не погасять заборгованість, їх відключать від газопостачання. Таким чином теплокомунальних підприємств Львівщини може спіткати доля “Київтеплоенерго”, «Харківських тепломереж» і “Донецьктеплокомуненерго”. Максимальний борг, який може мати Львівська область, становить 5 млн грн”, - повідомило “Гал-info”  джерело в НАК “Нафтогаз України”.

20 вересня 2006 року  в Івано-Франківську відбулася нарада за участю керівників  теплокомунальних підприємств, облдержадміністрації і керівників облгазу, на якій вирішувалося питання  підготовки до опалювального сезону.
Сьогодні о 15:00  відповідна нарада відбудеться за участю керівників Львівської облдержадміністрації, Львівської міської ради і теплокомунальних підприємств. На нараді обговорюватимуться деталі підготовки до опалювального сезону 2006-2007 року. Оскільки станом на 20 вересня 2006 року теплові комунальні підприємства Львівщини готові до опалювального сезону на 50%.
Як розповів у  коментарі “Гал-info” перший заступник генерального директора ДК “Газ України” Іван Варган: “Сьогодні,  коли до початку опалювального сезону залишилось менше місяця, питання про оплату за газ залишилось ще невирішеним. Зокрема, зараз комунальними тепловими підприємствами Львівщини непроплачено за  перший і другий квартал 2006 року. Звичайно, ми цінуємо роботу, яку проводять теплові підприємства, але їхніх зусиль недостатньо. Потрібно більш активно залучати системи кредитування або виробити спільну програму дій разом з органами влади. Опалювальний сезон 2006-2007 років буде особливо складним, оскільки наразі залишається невідомою ціна на імпортний природний газ у 2007 році, а як ви знаєте,  газу місцевого видобутку  для споживачів України не вистачає.”
Загалом за 2006 рік теплові комунальні підприємства  Львівщини заборгували НАК «Нафтогаз України” 19 млн грн. Найбільші боржники КП “Львівтеплоенерго” - 8,6 млн грн і  КП “Червоноград” - 3,3 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ