Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через дії держказначейства завтра у Львові можуть зупинитися трамваї і вимкнеться світло

Через непроплату державним казначейством коштів на рахунки комунальних підприємств «Львівелектротранс», «Львівводоканал» та «Львівсвітло» Львів може опинитись під загрозою відімкнення від електропостачання, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Як стверджує керівник ЛКП «Львівсвітло» Марина Строєва, станом на сьогодні Львів не отримав через казначейство необхідні кошти для проплати ВАТ «Львівобленерго» за використану електроенергію. Відтак, місто стало заручником казначейства та не може розрахуватись із ВАТ. А це в свою чергу спричинить відімкнення вуличного світла у місті вже від завтра.

 

Критична ситуація виникла також і з громадським транспортом. Адже відімкнення електропостачання на «Львівелектротранс» спричинить зупинку всього електротранспорту в місті.

 

«Оплата за електроенергію здійснюється взаємозаліком (коштами із державної субвенції), який фіксується Протоколом за підписами уповноважених осіб. Такий протокол був погоджений та підписаний ще 9 грудня 2009 року на суму 530 тис. грн. Зі свого боку ми 14 грудня подали платіжне доручення на проплату. Із невідомих нам причин казначейство ці кошти не перерахувало «Львівобленерго». Після закінчення десятиденного терміну ми подали нове платіжне доручення на цю ж суму. Слід зазначити, що сума 530 тис. грн. була відмінусована від субвенції, і на рахунки підприємства не потрапила, однак і як оплата за електроенергію на рахунки Львівобленерго тажож не була проплачена казначейством. Як наслідок, 11 січня ми отримали попередження від обленерго щодо відключення 14.01.10 о 10:00 струму», - зауважує керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа. 

 

«Станом на сьогодні ми написали звернення-пропозицію, у якому пропонуємо як вихід із складної ситуації підписати новий протокол  за січень, де буде включена і ця заборгованість. Сподіваємось, що керівництво «Львівобленерго» не вдаватиметься до таких радикальних методів, адже в першу чергу від них постраждають і його споживачі, які користуються трамваями і тролейбусами», - зауважує Володимир Карпа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ