Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через два місяці Європейський суд винесе своє рішення щодо звернення потерпілих у Скнилівській трагедії

Європейський суд наразі розглядає звернення від потерпілих внаслідок трагедії у Скнилові. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив голова ГО «Скнилівська трагедія» Стефан Козак.
«До Європейського суду звернулося більше 90 потерпілих зі скаргою на упереджене ставлення з боку держави до них. Зокрема, громадяни України, які потерпіли внаслідок катастрофи стверджують, що їх дискримінують порівняно із громадянами Ізраїлю та Росії, яким виплатили грошову компенсацію у розмірі 200 тисяч доларів після трагедії над Чорним морем. Що ж до України, то в нас немає правового поля, про що свідчить указ Президента про помилування винуватців. Таке державне рішення є ще одним приводом до скарг зі сторони потерпілих. 15 грудня суд взяв їх до розгляду, і в термін приблизно до 2 місяців ми очікуємо на рішення», – говорить Стефан Козак.
Нагадаємо, що 27 липня 2002-го року у Львові під час святкового авіашоу сталась катастрофа, яка на кілька днів паралізувала роботу міста. Кількість загиблих – 77. З них 28 – діти. Постраждалими було визнано більше 500 осіб. Справу проти льотчиків, які брали участь в авіашоу, розглядали близько трьох років. У червні 2006 року Військовий суд Центрального регіону виніс остаточне рішення, у якому засудив обвинувачених у справі катастрофи літака Су-27 до позбавлення волі на термін від 4-14 років. До найбільшого терміну ув’язнення було засуджено командира екіпажу Су-27 Володимира Топонаря. Він також повинен відшкодувати збитки державі в розмірі 7,2 мільйони гривень. Другий пілот Юрій Єгоров засуджений до 8 років позбавлення волі з відшкодуванням збитків державі в розмірі майже 2,5 мільйона гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ