Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через газову кризу в Україні насамперед постраждають європейські споживачі – прес-секретар НАК „Нафтогаз”

„Скороченням подачі газу на Україну „Газпром” хоче добитися офіційного оформлення кількості спожитого газу НАК „Нафтогаз України”, який компанія з січня використовує несанкціоновано, тобто краде його”, – про це сьогодні, 4 березня, у коментарі журналісту „Гал-info” повідомив прес-секретар НАК „Нафтогаз” Костянтин Бородін.
За його словами, такі швидкі темпи скорочення подачі газу пов’язані з тим, що в Україні опалювальний сезон завершується з 1-го по 15 квітня, і тільки цього місяця „Газпром” може вплинути на „Нафтогаз” щодо сплати боргів.
Костянтин Бородін наголосив, що „усі заявки щодо запасів газу на Україні є безпідставними, адже населення України споживає 19,7 млрд метрів кубічних (загалом Україна споживає понад 70 млрд м куб газу щороку), а видобувається 19,8 млрд. метрів кубічних, що чітко вказує, що ніяких запасів Україна просто не має.
„Через скорочення подачі газу найбільше постраждають європейські споживачі, що може перерости у міжнародний скандал”, – додав пан Бородін.
Нагадаємо, сьогодні НАК "Нафтогаз України" заявив, що у разі подальшого обмеження постачання газу в Україну з боку "Газпрому", компанія змушена буде "вдатися до адекватних та асиметричних дій для захисту інтересів власних споживачів". НАК "Нафтогаз України" заявляє, що може гарантувати безперебійний транзит європейським споживачам доти, "доки це не буде погрожувати енергетичній безпеці України". "У випадку, якщо "Газпром" продовжить і далі грубо порушувати технічні угоди між двома країнами, знижуючи обсяги поставок середньоазійського газу в Україну, НАК "Нафтогаз України" залишає за собою право вдатися до адекватних та асиметричних дій для захисту інтересів власних споживачів", - сказано у заяві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ