Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через грип зупинено призов в армію

Міноборони України призупинило військовий призов на три тижні у зв'язку із загрозою розповсюдження грипу А/H1N1 в армії. Про це на прес-конференції заявив начальник Головного медичного управління, начальник медичної служби ЗСУ Петро Мельник. Передають Подробности.

"Сьогодні ухвалено рішення, щоб призупинити на 2-3 тижні військовий призов до армії, до тих пір поки ситуація не стабілізується", - сказав він.

При цьому він зазначив, що тепер ті військовослужбовці, які вже були покликані, перебувають на карантині. "Їх будуть оглядати протягом трьох діб, і у разі якщо захворювання на грип або ОРВЗ не буде виявлено вони будуть направлені у військові частини", - заявив Мельник.

Як відомо, з 1 жовтня 2009 року в Україні почався осінній призов на строкову службу до Збройних сил країни.

За останніми даними, кількість хворих на ГРВІ та грип в Україні перевищує 92 тисячі осіб. 133 людини у важкому стані. МОЗ підтверджує 34 випадки смерті від грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань, починаючи з 19 жовтня, у Тернопільській, Івано-Франківській та Львівській областях. Сьогодні також стало відомо ще про дві смерті в Івано-Франківській області.

Міністерство охорони здоров'я оголосило епідемію грипу A/H1N1 в Україні, а Кабмін запровадив карантин в 9 областях. Крім того, в міністерстві відкрита гаряча телефонна лінія з інформування населення щодо питань розповсюдження грипу A/H1N1 - (044) 200-07-80. Діє постійна урядова гаряча лінія – 0-800-507-309.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ