Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через карантин у Львові набирає популярності електронна форма звітності до держустанов

В час розвитку науково-технічного прогресу, вдосконалення інформаційно-телекомунікаційних технологій, подання звітності та іншої інформації до державних установ в електронному вигляді є як ніколи актуальною. Уже сьогодні таким видом послуг виявили бажання скористатись більше ніж 2600 роботодавців міста Львова, понад 2000 отримали електронний цифровий підпис. Про це повідомив Відділ інформаційної роботи з працедавцями Львівського міського центру зайнятості.

Таким чином передаючи звітність безпосередньо з офісу чи будь-якого іншого приміщення працівники підприємства не лише економно витрачають свій робочий час, а й отримують гарантоване підтвердження доставки звітності, яке в спірних питаннях має юридичну силу. А в період вкрай напруженої ситуації з захворюваністю на сезонний грип, яка склалася на сьогоднішній день на Львівщині, посиленням санітарно-протиепідемічного режиму зможуть уникнути небезпеки захворювання та убезпечити себе та своїх рідних.

Ця система дозволяє:

-   подавати розрахункову відомість про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття,   «Звіт про наявність вакансій» - ф. № 3-ПН,   «Звіт про заплановане вивільнення працівників» -ф.№4-ПН (план),  «Звіт про фактичне вивільнення працівників»- ф. № 4-ПН (факт),   «Звіт про прийнятих працівників»- ф. № 5-ПН;

- подавати звіти до Пенсійного фонду України, до Міністерства праці та соціальної політики України, Державної податкової інспекції, а невдовзі - до інших соціальних Фондів, Головного управління статистики.

Звітність може бути відправлена до державної установи цілодобово і без вихідних. Надіслані платником дані проходять вхідний контроль і генеруються відповідно до передніх звітів автоматично, що виключає технічні помилки і підвищує оперативність обробки інформації.

Після завершення карантину щоденно у міському центрі зайнятості будуть проводитися семінари з роботодавцями на тему «Подання звітності в електронному вигляді – сучасно, зручно, вигідно!». Години проведення семінарів: 9.15-9.45, 11.00-11.30, 12.00-12.30, 14.00-14.30, 16.00-16.30год. Всі працедавці за бажанням зможуть відвідати цей захід.

Вже сьогодні, щоб отримати сертифікований електронний цифровий підпис необхідно звернутись до Львівського міського центру зайнятості (м.Львів, вул.Кн.Ольги, 122), надати заяву та необхідні документи. Отримати консультацію можна за тел. 244-59-74, 244-59-91, 244-59-95, 244-07-62, 244-07-69, 245-79-81.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ